Bazı insanlar vardır baştan aşağı çiçeklerle dolu bir bahçe gibidir. Gönüllerinde, ruhlarında bir güzellik ile doğmuşlardır.
Doğmakla kalmazlar aynı zamanda bu güzellikle yaşarlar.
Kırdıkları bir gönül bulamazsınız.
Kem gözle bakmazlar, çirkin sözle konuşmazlar.
İşte burada bu insanlardan anlatmaya çalışacağım size.
*
İbrahim Tenekeci şöyle güzel şair, böyle güzel yazar gibi laflar etmeyeceğim burada. Zaten o bu yazının konusu değil. Ben de zaten İbrahim Tenekeci‘yi yıllar önce ilk tanıdığım günlerde, döşemecilik yapmaktan geldiği için parçalanmış, yaralanmış eliyle zor tutuğu kurşun kalemiyle şiir düzeltmeye çalışırken, bir yanda da büyük hayaller kurduğu için, yüksel ideallere sahip olduğu için severim. Bu idealleri uğruna siyaset mecralarının gazetelerinde dahi yazmayı göze almış, hayatının her döneminde ideal ve hedef adamı olmaya çalışmıştır.
Yazmayı ve şiiri çok ciddiye alması ayrı bir takdire şayanlık durumdur. Onun kadar şiire emek veren ikinci bir şair tanımadım. Onun bir şiirine harcadığı zamanda benim on şiir yazmış olmam muhtemeldir ki, bu benim için artı değil bilakis eksi bir durumdur, itiraf edeyim yeri gelmişken.
Velhasıl, edebiyat dünyasında sevenleri giderek artıyor İbrahim Tenekeci‘nin. Ama onu iyi imgeleri için seven okurlarının yanında adamlığı için seven birçok dostu da vardır. Onlardan sebep ki İbrahim Tenekeci güzel adamdır.
*
Adem Özbay
Bir önceki yazımız olan Acı Biber Yiyip Mutlu Olunur mu? başlıklı makalemizde Acı biber yemenin faydaları, acı biberin faydaları ve acı yemek zararlı mı hakkında bilgiler verilmektedir.
En sevdiğim 5 şairden biridir İbrahim Tenekeci. Sözü Yormadan şiirini çok ama çok seviyorum.