Bazı insanlar vardır baştan aşağı çiçeklerle dolu bir bahçe gibidir. Gönüllerinde, ruhlarında bir güzellik ile doğmuşlardır.
Doğmakla kalmazlar aynı zamanda bu güzellikle yaşarlar.
Kırdıkları bir gönül bulamazsınız.
Kem gözle bakmazlar, çirkin sözle konuşmazlar.
Şiir gibi yaşarlar, roman gibi anlatılırlar.
İşte burada bu insanlardan anlatmaya çalışacağım size.
*
Sadık Yalsızuçanlar
Sadık Yalsızuçanlar benim için Sadık abidir. Muhtemelen birçokları içinde öyledir. Neden abidir? Çünkü çayınıza kattığınız şekerden daha şeker bir adamdır. Onunla tanıştıktan beş dakika sonra kendinizden şüphe edersiniz. Acaba ben bu adamla aynı evde mi yaşadım, birlikte mi çalıştım, askerlik mi yaptım, diye düşünmeden edemezsiniz. O kadar samimi, o kadar içtendir.
Tabi ki güzel adam olması sadece bu nedenle değil. Durmadan kafa patlatan, durmadan ‘daha iyi’nin peşinde koşan bir adamdır. Çok okur, çok düşünür, çok yazar ve çok kahve içer. Ona kahve rüşveti vererek her işinizi yaptırabilirsiniz.
Kendisini tanımam ta ‘Gerçeği İnciten Papağan’ zamanlarında olmuştu. 90′lı yıllar ve ben tıfıl bir ODTÜ’lü olarak onun güzelliklerini bol bol içime çekmiştim.
Sadık Yalsızuçanlar yazdığı gibi büyülü yaşayan bir adam olması hasebiyle güzel adamdır. Üstüne güzel kalbi için bir daha güzel adamdır.
Bir önceki yazımız olan Çocukluk Hatıralarınız Yaşıyor mu? başlıklı makalemizde eski insanlar, köy hatıraları ve köy insanlarının özellikleri hakkında bilgiler verilmektedir.